Decades World Tour 2018 – NW Crew & gear – Ville Wahlroos

NW_decades_NA

You can use Google Translator to read this blog in english:

 

<- Takaisin listaukseen

 

Seuraavana Pohjanmaan poika

1.Nimi
Ville Wahlroos, Suomi, Helsinki, lähtöisin Seinäjoelta

2.Työnkuvasi
Valosuunnittelija/operaattori (toim. huom. Ville itse haluaisi olla Valoninja)

3.Koska teit ensimmäisen keikkasi (ei NW:n kanssa)?
Oma ensimmäinen bändi ala-asteella nimeltä Sekasikiöt soitti ala-asteen kevätjuhlissa, kun itse olin kymmenen vanha. Soitin triossa kitaraa ja lauloin. Kappaleen sanat menivät jokseenkin näin ”Hey You. I hate you. That means: i hate you. You are so idiot that i want to kill you.” Onneksi sittemmin olen löytänyt hieman sisältörikkaampaa kulttuuria.

4.Koska liityit NW-crew:iin?
2015 kesäkuussa

5.Mitä muita bändejä / kiertueita olet tehnyt?
Apocalyptica, Oranssi Pazuzu, Indica + suomalaisia bändejä ja artisteja, jotka keikkailevat vain suomessa: Chisu, Lauri Tähkä, Laura Närhi etc.

6.Kerro jotain normaalista työpäivästäsi.
Normaalipäivänä nukun myöhään ja herättyäni juon rauhassa n. kolme kuppia kahvia. Keikkapäivinä taas aamusta kaluston siirto keikkapaikalle apukäsien kanssa. Tämän jälkeen oman valokaluston asettelua ja kytkemistä samojen kaverien kanssa, jonka jälkeen aamupala, jonka jälkeen ohjelmointia. Ensin parannellaan mahdollisesti pääshowfilea, jos edellisellä keikalla on huomannut, että jotain asiaa voi vielä viedä paremmaksi. Tämän jälkeen ohjelmoidaan paikalla valmiiksi oleva kalusto valotiskiin, joka kulkee matkassani. Lounas, jonka jälkeen päivää vietetään melko lähelle ovien aukeamista asti ohjelmoiden, jotta asiat näyttäisivät kyllin hyvältä. Päivällinen, jonka jälkeen palaveri seurantaheittimien kanssa työskentelevien henkilöiden kanssa. Keikka. Tavarat takaisin caseihin, ja matkalle kohti uusia haasteita. Tuohon väliin mahtuu muutama kuppi kahvia, ja oman itsensä sadattelua.

7.Mikä on pahin painajaisesi keikalla?
Riippuu miten kysymystä asettelisi tarkemmin. Jos mietin vain oman osa-alueeni kannalta eli mitä minä teen. Vai kaikkien kannalta? No ehkä sellainen, että eksyisi muusta ryhmästä, puhelin kateissa/akku tyhjänä, ja myöhästyisi joltakin lennolta. Muiden olisi kuitenkin jatkettava matkaa, ja itse pitäisi sitten selvitellä miten pääsisi mihin.

8.Mitä laitteita käytät Nightwishin kanssa?

Nimetön2

Etupään valotiskinä, jolla ohjataan myös videoita, on GrandMA2 light.

Tästä yhteys Artnet ja MA-net switchiin, jossa myös Hipponet. Seuraavana räkissä on spare switch, jonka kautta päästään kuitukaapeleihin, ja niitä pitkin data siirtyy lavalle switchiin (+spareswitch) josta löytyy samat asiat.

Lavapäässä UPS ja 2xNPU (ns. valotiskin ”lisäaivot”), 2xHippotizer Boreal (=päämediaserveri videoille ja Backup) ja yksi näyttö näille

GrandMA2 OnPC Command wing + touchscreen tietokone Backup-tiskinä tilanteeseen, jossa etupään tiski mahdollisesti kaatuu. Tällöin joku voi jatkaa shown ajamista lavan päässä, kunnes etupää on jälleen mukana pelissä.

Lisäksi etupäässä ja lavalla ovat muuntajat, joilla muutetaan jännite 110V ->230V kehitysmaissa kuten Amerikka. Tällä järjestelmällä saan operoitua omaa valokalustoa, ja pystyn kytkeytymään talon järjestelmään joko ArtNetillä, MA-Netillä tai perinteisillä DMX-Kaapeleilla. Akun Tehtaalla Teemu Lehtonen ja Matti Nuutinen tekivät hyvää työtä kasaten nämä kaikki lavapään asiat kahteen räkkiin tiiviisti ja toimivasti + teetätti Casemakers:lla loistavat customoidut caset kaikelle tälle, jotta kamat matkustaa ehjänä jopa yli Atlantin. Kuten kaikki tietävät: Kukaan ei ole mitään yksin tässä maailmassa.

9. Ja lopuksi: Sana on vapaa!
Rakastakaa toisianne, olkaa kanssamatkustajille lempeitä ja muistakaa antaa kadunmiehille silloin tällöin kolikko tai rööki.

Nimetön

 

<- Takaisin listaukseen

adminDecades World Tour 2018 – NW Crew & gear – Ville Wahlroos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *