Decades World Tour 2018 – Osa 1

NW_decades_NA

You can use Google Translator to read this blog in english:

 

Siirry seuraavaan osaan ->

No niin tästä lähtee sekä blogi että Nightwish ”Decades World Tour 2018” kiertue. Tai oikeastaan aloitetaan muutama viikko aikaisemmin.

Kiertueen valmistelut 11-20.2-18. 37 päivää ensimmäiseen keikkaan.

Kiertueen valmistelut ovat alkaneet jo paljon tätäkin aikaisemmin, bändin omia treenejä, taustanauhojen tekoa, aikakoodeja, ohjelmointia, yms, mutta varsinainen treenaus vei 11.2 Vantaalle Valovan kuljetusfirman uusiin toimitiloihin. Täällä on erinomaisesti tilaa ja mahdollisuus koota koko lavasetup. Meidän tapauksessa se sisälsi mm videoscreenin, leveyttä taisi olla liki 15m ja korkeuttakin 6m.

Bändin tarvitsema lavatila on 12m x 10 m, joka sopi tuonne ihan leikiten.

media-20180318
Ville on ihan liekeissä.

Ai niin, esitelläänpäs aluksi tuonne Amerikkaan lähtevä henkilöstö:

Kimmo Ahola: saliääni
Ville Wahlroos: valot
Aki ”Aksu” Rönkkö: monitorit
Tero Kinnunen: backlineteknikko, kosketinsoittimet ja taustanauhat
Antti Toiviainen: backlineteknikko, kitarat ja Troyn soittimet
Ulrich ”Ulsch” Weitz: backlineteknikko, rummut

ja uusina miehinä mukaan lähtevät savolainen viäräleuka:
Lassi Kauppinen, backlineteknikko, basso
sekä Jan Carlsson: bändin fanituotemyyntipäällikkö (keksin tuon tittelin ihan itse)

Nopeastihan tuo 10 vuorokautta kului, päivittäiset aikataulut menivät suunnilleen näin:

klo 10 paikalle, järjestelyä ym.
klo 12 bändi paikalle ja keikkasetti vähintään kerran läpi ja tarvittaessa yksittäisten biisien läpimenoja.
klo 16-17 mennessä bändi poistui, jonka jälkeen meikäläinen pääsi varsinaisesti ohjelmoinnin pariin. Sitähän sitten kesti vähän päivästä riippuen klo 22-01 saakka. Muut tekivät omia valmistelujaan. Päivät olivat pitkiä, mutta toivottavasti kaikki on valmista, kunnes ensimmäinen keikka alkaa.

media-20180318 (1)

Tästä sitten suora leikkaus lähtövalmisteluihin

Lähtöpäivä -2. 4.3-18 sunnuntai

Kotona Kauhavalla on ollut koko viikon pakkasta -10 ja -25 asteen välillä, joten paljuilu oli jäänyt vähiin. Ajattelin kuitenkin, ettei täältä lähdetä ilman rentouttavaa lillumishetkeä. Lauantai-iltana letku paljuun ja odottelemaan sen täyttymistä. Jotenkin en ajatellut mitään, kun se tuli täyteen alle 2 tunnissa, normaalisti aikaa kuluu about 4 tuntia. No, puita pesään ja jatkamaan miksailuja, jotka ei nyt ”onneksi” jääneet mitenkään viimetinkaan. Parin tunnin lämmittelyn jälkeen ajattelin ottaa paljun kannen pois ja tarkastaa missä lämpötiloissa mennään ja… siellä pohjallahan oli puolimetriä jäätä.

Taitaapa jäädä nämä hommat tältä päivältä. Maarit jo kehotti lopettamaan ja tyhjäämään paljun, mutta helpommin sanottu kun tehty. Tyhjäys tapahtuu pohjassa olevan tapin kautta, joka on siellä jään alla. Toisaalta aivan sama kuinka kauan tässä nyt menee, periksi ei anneta!

Siinähän sitä menikin pitkään yöhön, ennen kuin jäälohkare irtosi ja nousi pintaan.

Lähtöpäivä -1. 5.3-18 maanantai

Aamulla sinne vihdoin pääsi, olipa rentouttavaa!

media-20180318 (2)

Matkaan Pohjanmaalta täytyi lähteä jo maanantai-iltana, koska tuo lento Lontoon kautta Atlantaan lähtee jo aamulla klo 8. Iltajunaan Seinäjoelta, lentokenttähotelliin ja toivoa vaan, että kaikki tarpeellinen on mukana. Toisaalta henk.koht. tavaroiden kanssa ei ole huolta, koska Maarit on taas kerran pakannut laukkuni.

Day 1, 6.3-18

Lento Atlantaan Lontoon kautta.

Finnair vie ensin Lontooseen, jossa odotusta ”vaivaiset” 5h. Tämä on eräs niistä jutuista, jonka takia en kauheasti pidä tästä matkustustavasta: Odottelu! Onneksi Kaitsulla oli sellainen kortti, jolla pääsi kaverikin loungeen. Oma One World lentoallianssin ranking on tippunut Silver tasolle, jolla ei loungeen ole asiaa. Lennot menivät niin kuin lentot menevät, aikaa tappamalla ja yrittämällä pysyä hereillä mahdollisimman pitkään aikaeron kompensoimiseksi. Perillä Atlantassa oltiin samana päivänä illalla vähän ennen seitsemää. Pikainen ruokailu ja unta.

Day 2, 7.3-18

Treenien järjestelyt Atlantassa.

Sain vitkuteltua nukkumisen aloittamista lähemmäs puolta yötä, hyvä niin. Jos vaikka saisi nopeastikin käännettyä vuorokausirytmin. Aikaeroa koti-Suomeen on täällä itä-rannikolla -7h. Eipä vaan kääntynyt. Heräsin klo 4, pari tuntia elokuvia ja tulihan se uni uudelleen. Puhelin kun pärähti soimaan klo 10, olin taas aivan puhki ja sai kyllä käyttää kaikki tahdonvoiman nousta ylös.

Muilla oli ollut ihan samanlaiset ongelmat.

Jo edellisiltä kerroilta tuttu kiertuemanagerimme, Roger Smith, vei meidät muutaman mailin päässä sijaitsevalle harjoitusstudiolle.  Suomesta lähetetyt tavarat olivat jo saapuneet, kuten myös videoscreeni, mutta New Jerseyn varastosta tulevat rummut, rumpuriserit, ym muu pikkusälä tulisi perille vasta muutaman tunnin kuluttua. Onneksi tekemistä riittää. USA:sta kiertueelle vuokrattu videoscreeni saadaan pystyyn videomiestemme, Jasonin ja Ericin toimesta.

media-20180318 (3)
Eric (vas) ja Jason kokoilevat trusseja samalla kun Aksu ja Ville suunnittelevat jotain taka-alalla.

Joskin kyllähän siinä pikkuisen aikaa vierähti, tuli pieni pelko ajan riittämisestä keikkapaikoilla. Asiaan saadaan selvyys vasta ylihuomenna ensimmäisellä keikalla.

Day 3, 8.3-18

Jotenkin tuntuu, ettei ne keikat ala koskaan. Tämä on ihan niin kuin ”Päivä murmelina” elokuvasta, jossa pääosan esittäjä, Bill Murray herää joka aamu samaan päivään. Kun katsoo ympärilleen, kaikki näyttää samalta kuin viikkoja sitten siellä Vantaalla.

media-20180318 (4)

On kuitenkin hyvä niin, että näyttää samalta. Nyt voi olla jo lähes varma, että keikat alkavat ilman murheita.

Huomenna se sitten alkaa!

Siirry seuraavaan osaan ->

 

adminDecades World Tour 2018 – Osa 1

Kommentit 2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *