Decades World Tour 2018 – Osa 6

NW_decades_NA

You can use Google Translator to read this blog in english:

 

<- Siirry edelliseen osaan | Siirry seuraavaan osaan ->

Day 21, 27.3 -18

Kalamazoo vapaapäivä ja Kimmon keittiössä

Olin jo aiemmin kertonut, kuinka helposti saa tehtyä todella maukkaita perunalastuja. Tarvitaan vain perunoita, öljyä ja mausteita tarpeen mukaan. Peruna vaan viipaleiksi, ei liian paksuja, öljytään ja maustetaan molemmin puolin, leivinpaperin päälle ja mikroon. Siinä sitten uuni täysille, noin 2-4 min, riippuen mikron tehosta ja valmista tulee. Sen verran täytyy seurata, ainakin eka kerralla, kun perunat alkavat ruskistua, niin on aika ottaa ne pois. Porukat eivät olleet uskoa makunystyröitään maistettuaan näitä.

1

Ja nämähän on vielä ihan oikean näköisiäkin!

2

Vähän näitä on hidas tehdä, mutta eipä noita tarvi syödäkään kourakaupalla.

 

Day 22, 28.3 -18

Kalamazoo

3

Tästä keikasta ei paljon jäänyt mieleen? Paitsi että teatteri oli kaunis, mutta tunnelman pilasi helekutin iso JBL VerTec PA.

Linkistä 360 asteen kuvaan: http://360.io/kUcDZe

Day 23, 29.3 -18

The Touhill Performing Arts Center, St. Louis

Näitä keikkapaikkoja tulee ja menee. Helpommaksi asiaa ei tee, että näitä on vielä aika monta edessä. Tämäkin hieno teatteri ja liiton paikka. Ville jossain vaiheessa hermostui näihin Union paikkoihin ja alkoi kutsua näitä Onion paikoiksi: Itku tulee, kun näihin menee.

Linkistä 360 kuvaan: http://360.io/RUMKaK

Meikäläisellä oli täällä kaikki suhteellisen hyvin tai ainakin luulin niin. Miksauspaikka keskellä, mutta montussa. Olihan sieltä kyllä hyvä näkyvyys, kun yleisö istuu, mutta ensimmäisen tahdin alkaessa, koko sali nousi tietenkin seisomaan ja näkyvyys ja ennen kaikkea kuuluvuus muuttui olemattomaksi. Jyrki Kangas olisi taas mielissään. Ei turhan tärkeä äänimies ole maksavan kansan edessä.

4

Eli keikka vedettiin osittain korvakuulokkeilla. Villekin taisi itkeä niitä Onionin kyyneleitä.

 

Day 24, 30.3 -18

The Myth, Minneapolis

Kun en kirjoittanut tätä blogia aivan heti, niin tästä keikasta en muista yhtään mitään? Kaikki oli ilmeisesti suhteellisen hyvin. Alkaako väsymys painamaan?

 

Day 25, 31.3 -18

Aragon Ballroom

1106 W Lawrence Ave, Chicago, IL 60640, United States

Tämä taitaa olla kapasiteetiltaan eräs isoimmista paikoista tällä kiertueella. Se ja d&b:n iso J-sarja ei kuitenkaan pelastunut tilannetta. Täällä on nimittäin nuori Alvar Aalto käynyt kuuntelemassa, miltä akustiikan pitäisi kuulostaa.

 

 

Jälleen kerran kuitenkin hieno paikka, mutta ihan johonkin muuhun, kun rock konserttiin.

Linkistä 360 kuvaan:  http://360.io/PVzmGf

 

Day 25, 1.4 -18

Matkustuspäivä ja Aprillipäivä.

Keikkabusseissa on yleisenä tapana ollut ”kautta aikojen”, että jos joku nukahtaa (jostain syystä?) muualle kuin omaan sänkyynsä, täytyy olla valmis kohtaamaan jos jonkinlaisia kepposia kohdalleen. Normaalisti uhrin naama väritetään mustalla tussilla, joskus enemmän, joskus vähemmän. Tällä kertaa Ville oli se, joka alkoi nukkumaan bussin etuosan sohvalla. Minulla ja Antilla ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin alkaa hommiin. Tussihommat on niin eilistä, joten päätimme kehittää aivan muuta.

Teema oli Muumio! Antti teki talouspaperista kääreet ja meikäläinen kruunasi kokonaisuuden hieroglyfeillä.

5 6 7

Mutta eihän tämä jekuttelu tähän loppunut.

Kuvauksen jälkeen otimme kaikki muumiointi välineet pois ja näppärinä miehinä solmimme Villen housujen vetoketjun sähköteipillä vyöhön kiinni.

8

Ville heräsi ja juoksi vessaan tutkimaan minkälaisia maalauksia oli tällä kertaa tullut, luultavasti hymyili huomatessaan, ettei mitään ollut naamassa. Odottelin puhelimen kanssa vessan oven ulkopuolella… ja vihdoinhan se ovi aukesi.

Ilme on ”priceless”

 

 

Pojat on poikia, myös papat !

 

Day 26, 2.4 -18

Sokol Auditorium, Omaha vai Oma Maha

Koulun jumppasali, erikois PA, Professional Audio Systems, CA eli PASCA !

9

Kyllä tämänkin setin kanssa sai viettää aikaa ja käyttää kaiken osaamisensa, että tästä saatiin edes jotenkin kuunneltava systeemi.

10

Keikan jälkeen talon vanhempi äänihenkilö tuli ihmetellen, et miten nuo yläpään päätteet eivät klippailleet lainkaan. Olin ihan vaan hiljaa.

Täällä on ollut vuosikymmenien aikana ilmeisen voimakas polkka kulttuuri, kuten tästä Polka Hall Of Fame taulusta voi päätellä. Hiukan jopa pelottavaa?

11

Troy sanoi haluavansa myös tuonne ja sinnehän pääsi. Kategoriat on mielenkiintoiset ja yllättävät.

Linkistä 360 kuvaan: http://360.io/9hnmJM

 

Day 27, 3.4 -18

Colorado, Denver ja Paramount Theatre

Täällä käyttävät teattereista kahta eri versioa: theater ja theatre. Olen yrittänyt kysellä, mitä eroja noilla on ja milloin käytetään mitäkin. Ei ole tietäjää vastaan vielä sattunut. On vaan kuulemma ihan nimi kysymys.

PA:na L´acoustikin K2, jes hyvä. Paikan nuorehko äänisälli tuli paikalle ja valitellen kertoi, ettei tää PA ole oikein hyvä rockmusiikille. Täällä kun on teatteria ja ständappia, niin siinä kyllä menettelee.

Huh huh. Pyysin tyyppiä vaan avaamaan järjestelmän ja laitoin musat soimaan. Ensin luulin, että mulla on menny kuulo. Ei auta, kun laittamaan Smaartia kuntoon, joka vahvisti, ettei se nyt ihan ollut omasta kuulosta kiinni se sameus.

12

Jossain vaiheessa tuli jopa mieleen ilmiantaa tämä paikka ranskalaiselle kaiutinvalmistajalle, mutta tässä on niin paljon kaikenlaista, etten jaksanut. Säätämällä tuosta tuli jotenkin kelvollinen, jopa rok keikalle. Voi voi.

Linkistä 360 kuvaan: http://360.io/qZ7QC8

 

Day 28, 4.4 -18

 Matkustus/väli/ProTools päivä

13

Ei tää tällä hotellin netillä ihan lähteny! Great Falls, Montana vai missä ikinä olikaan.

Huomenna takaisin ihanaan Kanadaan!

 

<- Siirry edelliseen osaan | Siirry seuraavaan osaan ->

 

adminDecades World Tour 2018 – Osa 6

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *