Nightwish North American Tour 2016 – Osa 1

Siirry seuraavaan osaan ->

You can use Google Translator to read this blog in english:

 

Täällä sitä taas ollaan kirjoittelun ja blogin parissa. En ollut aivan varma jaksaisinko tehdä täältä mitään juttuja, mutta näin kävi.

image1

17.02-16
Lähtöä edeltävä päivä

Tyhmyyksissäni olin sitten mennyt lupaamaan, kylläkin jo syksyllä, äänitteen teon juurikin lähtöä edeltävälle viikolle. Miten sitten kävikään, tuliko ajoissa valmista ? No eipä tullut vaan viimeiset miksauskorjaukset tehtiin edellisenä iltana ja sessio loppui klo 22. Siinä meni sitten sekin suunnitelma mennä paljuun rentoutumaan. Studion remonttikin on kesken, toisaalta oli onni että Genelecin Markus ehti käydä mittaamassa uuden tarkkaamon uusi 5.1 kuuntelu. Hyvähän siitä Samin suunnittelemasta huoneesta tuli… Kovasti sai kehuja ! Tähän palataan varmaan myöhemmin. Ja olisihan sitä ollut firman varaston muuttoa Seinäjoella.

Lähempänä puoltayötä siis pakkaamaan. Maarit oli kylläkin jälleen kerran laittanut kaikki valmiiksi. Mihinkähän joutuisin ilman rouvaa ?

18.02-16
Kauhava- Seinäjoki- Helsinki- New York- East Brunswick, New Jersey

Aamulla autolla Seinäjoelle, missä pikainen aamukahvi / palaveri Samin kanssa. Junaan ja matka eteni, ihme kyllä oikeastaan aikataulun mukaisesti kohti etelää. Pendolino olisi perillä jo vähän yli 11 ja kone lähtisi vasta 14.10. Aikaa jäisi odotteluun, mutta parempi näin. Onneksi lentoja on kertynyt sen verran, että Finnairin Silver kortti on hallussa ja sillähän pääsee loungeen. Tällaisissa pitkissä odotteluissa tuo lounge kortti on aivan erinomainen. Ei pelkästään tarjoilujensa vaan myös mukavampien istuimiensa vuoksi. Tänään tuo odotteluaika vaan piteni:

image2

Lento olisi näköjään myöhässä ! Kuultiin huhuja, että kone olisi rikki ja nyt olisi uusi kulkuväline hakusassa. Jälkeenpäin kävi ilmi, ettei näin ollut. Kone oli ollut huollossa ja tarvitsi erikoistarkastuksen toimenpiteen jälkeen, koska sillä lennetään USA:han. Tarkistus oli vaan kestänyt odotettua pidempään.

Päästiin lähtemään noin 1.5h myöhässä, ei paha ! Lennossa ei tapahtunut mitään erikoista tai mainittavaa. Lähtö oli siis torstaina iltapäivällä. Ja kun lento kesti noin 10h ja suunta oli länteen, olimme perillä torstaina klo 18. Keikka olisikin sitten heti huomenna perjantaina. Tässä alla tulevan kiertueemme aikataulua:

image3

Ajo JFK kentältä New Jerseyn East Brunswickiin kesti vajaan kaksi tuntia. Matka ei sinänsä ollut pitkä, mutta välissä oli joku semmoinen pikkukaupunki, New York vai mikä se oli ?!

image4

Hotelliin päästyäni ajattelin mennä välittömästi nukkumaan, jos vaikka saisi kiinni edes vähän tuota jetlagia. Tullessani aulaan, tuli ilmoitus että ruokaa olisi tulossa aivan tuota pikaa. Jes, hyvä. Tässähän olisi aikaa tarkistella Villen minulle tuomaa Denonin Envaya Mini bluetooth kaiutinta, jonka olin ostanut Auvisen Jannen ja Kauhasen Ville suosituksien perusteella kuuntelematta. Olipa loistavan kuuloinen peli, tehokas ja pieni ! Pizzaa naamaan ja huoneeseen mars. Suihkuvälineet laukusta ja… Ei mennytkään ihan niin kuin elokuvissa. Shampoopullo oli auennut ja koko makeup-laukun sisus menikin pesuun.

image5

19.02-16
1. keikka Starland Ballroom, Sayreville.

Kiertueen aloituskeikka on aina haasteellinen. Kalusto täytyy mennä pikkuisen huolellisemmin läpi eikä vielä mitään rutiinia työjärjestyksistä ole. Myönnettäköön, etten ollut vielä tässä vaiheessa edes ajatellut tämän blogin kirjoittamista, joten kuvia ei juurikaan ole ja muutenkin keikasta ja paikan tapahtumista on vähän hatarat muistikuvat !? Valomiehellämme, Ville Wahlroosilla oli aikamoinen savotta saada selvyys paikalliselta firmalta vuokratusta valosetistä, joka kulkisi mukanamme koko tämän kiertueen. Mukanamme kiertää myös tutut bändit, Delain ja Sonata Arctica.

Kamat keikan jälkeen (riittävän isoon) rekkaan ja unta palloon. Huomenna matka jatkuisi Connecticutiin.

 

adminNightwish North American Tour 2016 – Osa 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *